Απίστευτα φαινόμενα απο την δημιουργία

Rate this item
(26 votes)

Η ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΣΜΟΥ  

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ......... ;

Παρόλο που το νερό είναι βαρύτερο από τον  αέρα όταν εξατμίζεται από την θερμότητα του ήλιου γίνεται ελαφρότερο από τον αέρα με  αποτέλεσμα να ανεβαίνει ψιλά στον ουρανό  και να δημιουργεί σύννεφα που προσφέρουν προστασία από την ζέστη του ήλιου και βροχή  για την διψασμένη γη.


 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ......... ;

 

             ΤΟ ΝΕΡΟ                              ΤΟ  ΣΥΜΠΑΝ                     ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ

    apisteyta gia ta sinefa            apisteyta gia to sympanapisteyta gia to anthropino svma

   

 

 

 

 

 

 

 

Ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο από απίστευτα θαύματα τα οποία δεν μπορούμε να δούμε γιατί τα συνηθίσαμε. Σαν παιδιά μείναμε εκστατικοί μπροστά σε ένα ουράνιο τόξο, μια μπόρα, ένα κεραυνό, την θέα της θάλασσας, τα ψιλά βουνά και τόσα μα τόσα άλλα! Μεγαλώσαμε όμως και αυτά πλέον μας φαίνονται τόσο συνηθισμένα που σταμάτησαν να προκαλούν τον θαυμασμό μας. Περιμένουμε να δούμε ή να μάθουμε κάτι καινούργιο που θα μας κάνει για λίγο πάλι να θαυμάσουμε το χέρι του δημιουργού μέχρι να γίνει και αυτό πάλι συνήθεια και να ξεχαστεί μαζί με τον θαυμασμό που προκαλεί. Είναι ανάγκη λοιπόν με παιδική απλότητα να αρχίσουμε να παρατηρούμε και να θαυμάζουμε τα μύρια δυο απίστευτα θαύματα που βλέπουμε αλλά από συνήθεια αγνοούμε. Για τέτοιους ανθρώπους είναι η βασιλεία των ουρανών διακηρύττει ο Ιησούς Χριστός στο  Κατά Μάρκον ευαγγέλιο 10:14. 

 Έτσι ο άνθρωπος που γνήσια αναζητά την αλήθεια παρατηρώντας με απλότητα μικρού παιδιού την δημιουργία μένει εκστατικός μπροστά στο μεγαλείο του Δημιουργού Θεού. Καθώς “οι ουρανοί διηγούνται τη δόξα τού Θεού, και το στερέωμα αναγγέλλει το έργο των χεριών του» Ψαλμός 19:1 αυτός που πρόθημα ακούει, βλέπει το μεγαλείο της δόξας του Θεού και ανακαλύπτει το έργο των χεριών του.

 

 

Τότε αναγνωρίζει την δικιά του μικρότητα και αναρωτιέται : “:Κύριε, τι είναι ο άνθρωπος και τον γνωρίζεις! Ή, ο γιος τού ανθρώπου, και τον σκέφτεσαι!4 Ο άνθρωπος μοιάζει με τη ματαιότητα· οι ημέρες του είναι σαν σκιά, που παρέρχεται Ψαλμός 144: 3”. Δεν είναι πραγματικά απίστευτο που ο άχραντος, ο παντοδύναμος, ο ανεξάντλητος και ανεξερεύνητος Θεός γνωρίζει και σκέφτεται εσένα και μένα παρόλο που η ζωή μας φαντάζει μπροστά στο μεγαλείο του σαν μια ματαιότητα; Αυτή η σκέψη οδηγεί σε ένα ξέσπασμα γνήσιας προσευχής που ομολογεί στον Θεό : “Όταν θωρώ τους ουρανούς σου, το έργο των δακτύλων σου, το φεγγάρι και τα αστέρια, που εσύ θεμελίωσες,4 τι είναι ο άνθρωπος, ώστε να τον θυμάσαι; Ή, ο γιος τού ανθρώπου, ώστε να τον επισκέπτεσαι; Ψαλμός 8: 3 ”. Το μεγαλείο του Θεού για το οποίο μαρτυρεί τόσο ξεκάθαρα η δημιουργία, κάνει τον άνθρωπο να στέκεται με φόβο και δέος μπροστά στον Θεό. Βλέπει ένα βαθύ χάσμα να τον χωρίζει από το μεγαλείο του Θεού που ανακαλύπτει και αυτό τον κάνει να αναρωτιέται « γιατί να θέλει ο τέλειος Θεός να ασχοληθεί μαζί μου, τον τόσο ασήμαντο και αδύναμο;».

Τι είναι αλήθεια αυτό που κάνει τον Θεό του σύμπαντος να σκέφτεται να γνωρίζει να θυμάται και να επισκέπτεται κάθε άνθρωπο (ατομικά και προσωπικά) που ειλικρινά τον αναζητά ; Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Διαβάζουμε στην Α επιστολή Ιωάννου 4 ότι ο Θεός είναι αγάπη (8) και απ’ αυτόν πηγάζει κάθε εκδήλωση πραγματικής αγάπης (7). Φανέρωσε δε  την ανεξιχνίαστη αγάπη του για μας στέλλοντας τον μονάκριβο του γιο στον κόσμο ώστε να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία και να μας δώσει ζωή αληθινή (9). Η αγάπη του αποδεικνύεται τέλεια αφού εκδηλώθηκε όχι επειδή εμείς τον αγαπήσαμε αλλά επειδή αυτός πρώτος μας αγάπησε και έστειλε τον Χριστό για να σηκώσει το βάρος της αμαρτίας και της αδυναμίας  που μας κρατούσε μακριά από τον Θεό (10). Τι μεγαλείο αγάπης! Τι αγάπη πραγματικά χρειάζεται κανείς για να θυσιάσει τον μονάκριβο του γιο για να φέρει κοντά του ανθρώπους που επανειλημμένα τον πρόδωσαν με την ζωή τους και τις πράξεις τους; Τέτοια αγάπη προσφέρει σε μας ο Θεός, τέτοια που δεν χωράει στο ανθρώπινο νου, καλώντας μας να την δεχτούμε και να την αφήσουμε να μας αλλάξει ώστε και η δικιά μας ανταπόκριση να είναι η ΑΓΑΠΗ. Μας δίνει λοιπόν ένα ωκεανό αγάπης  ώστε να παίρνουμε και δίνουμε πίσω σ’ αυτόν και στους άλλους γύρω μας μπαίνοντας έτσι σε μια τρυφερή σχέση μαζί του. Τόσο αγνή και όμορφη είναι αυτή η σχέση που στο Πνεύμα μας πλέον φωνάζουμε αυτόν τον απέραντο, άχραντο και απεριόριστο Θεό πατερούλη (Προς Γαλάτας επιστολή 4:6). 

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΑΦΡΟΝΑΣ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Αντιθέτως ΕΙΠΕ ο άφρονας μέσα στην καρδιά του: Δεν υπάρχει Θεός. Ψαλμός 53:1

 

 

Στην προς Ρωμαίους επιστολή 1:18-22 διαβάζουμε πως πολλοί άνθρωποι προκαλούν την οργή του Θεού εναντίον τους καθώς αποφεύγουν την αλήθεια ώστε να μπορούν ανεμπόδιστα να απολαμβάνουν την αμαρτία. Γιατί ο Θεός που είναι η αλήθεια φρόντισε να δώσει σε κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως την ευκαιρία να τον γνωρίσει. Από την εποχή της κτίσης μέχρι και σήμερα ο άνθρωπος μπορεί φανερά να δει τον αόρατο Θεό μέσα από τα ορατά δημιουργήματα του. Το απίστευτο θαύμα της δημιουργίας στην  οποίο ο Θεός έβαλε τον άνθρωπο από μόνο του μαρτυρεί την αιώνια δύναμη και την Θεότητα του ώστε κάθε άνθρωπος που αρνείται τον Θεό να είναι αναπολόγητος. Ο άνθρωπος που αντικατάστησε την γνώση της θαυμαστής αλήθειας του Θεού που τόσο γνήσια και φανερά αποκαλύπτεται μέσα από την δημιουργία  με την ματαιότητα και την πρόσκαιρη απόλαυση του κόσμου τούτου αφήνει την  καρδιά του στο σκοτάδι και καταφεύγει σε μάταιους συλλογισμούς  για να βρει λύσεις για τον λόγο και το νόημα της ζωής ( π.χ. η θεωρία της εξέλιξης). Στον Ψαλμό 1:4-11 περιγράφεται πολύ παραστατικά  η ματαιότητα της σκέψης και κατάντια των ανθρώπων αυτών 4 Ο ασεβής, εξαιτίας τής αλαζονείας τού προσώπου του, δεν θα αναζητήσει τον Κύριο· όλοι οι συλλογισμοί του είναι: Δεν υπάρχει Θεός.5 Οι δρόμοι του μολύνονται σε κάθε εποχή·…..6 Είπε μέσα στην καρδιά του: Δεν θα σαλευτώ από γενεά σε γενεά· επειδή, δεν θα πέσω σε δυστυχία.7 Το στόμα του είναι γεμάτο από κατάρα και απάτη και δόλο· κάτω από τη γλώσσα του είναι κακία και ανομία. 11 Είπε μέσα στην καρδιά του: Ο Θεός ξέχασε, έκρυψε το πρόσωπό του, δεν θα δει ποτέ. Πολύ συχνά ο Ιησούς Χριστός έλεγε στο τέλος της διδασκαλίας του  «Αυτός που έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει. Μαρκος 7:16. Η πρόσκληση λοιπόν του Θεού παραμένει για όσους έχουν αυτιά και είναι αποφασισμένοι να ακούσουν όλο το σύμπαν και την δημιουργία γύρω τους να μαρτυρεί και να δοξολογεί τον μόνο αληθινό Θεό.

 

 

Τώρα είναι η ώρα επιστροφής σήμερα είναι μέρα σωτηρίας.

 

11 comments

 • Comment Link ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ 29 Σεπτέμβριος 2012

  ΕΣΤΙΝ ΔΕ ΠΙΣΤΙΣ ΕΛΠΙΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΣΤΑΣΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΥ ΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ 11.1

 • Comment Link ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΙΚΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΙΚΑΣ 26 Νοέμβριος 2011

  πως ξερουμε οτι ολα αυτα ειναι αληθεια κ οχι ψεματα τψν ανθρωπων;

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ : ΠΙΣΤΗ

 • Comment Link μαρια μαρια 26 Νοέμβριος 2011

  πως ξερουμε οτι ολα αυτα ειναι αληθεια κ οχι ψεματα τψν ανθρωπων;

 • Comment Link 04 Οκτώβριος 2011

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

 • Comment Link 22 Αύγουστος 2011

  το κειμενο αυτό απευθυνεται σε πολύ καλλιεργημένους ανθρώπους με υψηλές ευαισθησίες.

 • Comment Link Λένα Λένα 25 Μάιος 2011

  Μείζον όλων η Αγάπη

 • Comment Link 17 Δεκέμβριος 2010

  ti einai auta pou les an den sou aresun min ta diavazeis giati d :angry-red: :evil: ikio exei.... k sevasou ligo pws milas etsi auto to keimeno kapoios kopiase gia na to grapsei.....

 • Comment Link 26 Νοέμβριος 2010

  kala,prezes xtupate?

 • Comment Link 21 Οκτώβριος 2010

  Ηταν τελεio

 • Comment Link ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΒΑΝΙΔΗΣ 19 Οκτώβριος 2009

  ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ
  ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

 1. Ακολουθήστε μας
 2. Τελευταία Σχόλια
advertisement jcsl ltd